0 comentarios

Nou barris s’indigna!

dimecres, de juny 01, 2011
























La protesta massiva i espontània expressada a la pl. de Catalunya des del 16 de maig, s’exten cap als barris. A Nou barris, la indignació mostrada es viu com a pròpia i es pateix en carn viva com a barri de treballadors/es que és.
Es hora de prendre la paraula i protestar contra una classe política al servei del capital i els seus mercats. Paraules abstractes, però que tenen nom i cognoms: persones, clubs,…
Prendre la paraula per oposar-se a la falsa democràcia que empeny a les classes treballadores cap a dècades enrera en les condicions de vida: salut, educació, treball,…
A Nou Barris genera consternació les retallades que venen en educació quan tenim el districte amb les taxes de fracàs escolar més altes de tota Barcelona.
A Nou Barris creix la indignació de tenir pisos buits (públics i privats) i veure com famílies de treballadors/es no poden pagar hipoteques o lloguers i són desnonades.
A Nou Barris indigna veure com la joventut es frustra davant un futur negre, ja que l’atur és generalitzat i estudiar no sembla solucionar res alhora de trobar aquesta feina.
A Nou Barris és indignant la gestió privada dels caps i les retallades, del ultra neoliberalisme regnant, a una sanitat ja de per si col·lapsada que necessita més recursos.
Per tot plegat, hem dir PROU!. PROU mentides de la crisis actual, on bancs i caixes són eixugats de deutes i forats negres amb diners públics mentre guanyen milions d’euros de beneficis. De multinacionals que guanyen aquests milions i retallen plantilla o es traslladen allà on poden explotar als treballadors/es de manera més salvatge i barata.
Unes mentides que mostren com uns/es pocs/ques s’enriqueixen cada cop més i com les classes treballadores s’empobreixen cada cop més, posant fi al benestar venut durant anys. Beneficiant així el benestar privat, que omple les butxaques de la sanitat privada, educació privada, plans de pensions privats, etc. Dirigint tot el model capitalista a la versió més usurpadora i inhumana. Desenmascarant el perquè està fet.
Si es vol una millor vida toca superar el capitalisme i aquesta democràcia subdita al seu servei, protestant de manera pacífica, solidària i assembleària. Conceptes de la indignació expressada i les bases i la fi de la democràcia obrera a constuir.
Els/Les treballadors/es no som simples peces del sistema nefast, sinó que som la palanca de canvi cap a un altre tipus de democràcia, participació i decisió.
Ningú ens representa i la mobilització deixa ben clara que com a pl. de Catalunya, ni partits, ni sindicats, ni candidatures polítiques, etc. Ens representen.
Persones que viuen i formen barris s’indignen i aposten per un canvi profund per poder tenir un futur diferent i digne al que els mercats i capital han marcat pel present i futur.
Informació:
- Web: www.acampada9barris.wordpress.com
- Correu: acampada9barris@gmail.com
- Twitter: @acampada9barris
 
Toggle Footer
Top